torsdag 28. april 2016

Presentasjon om to grafikker

Kristian Finborud

      "De som gå rut i all slags vær", Kristian Finborud, Teknikk: Etsning og Aquatint

Dette er et av Kristian Finboruds verk som han fikk klar fram humoren i bildet. Finborud er kjent for humoristisk motiver og karikaturer av norske folkesjel, så vel som landsskapskildringer. Teknikken han bruker i sine verk, er etsning og aquatint, som er en form for dyptrykk. Finboruds humorisktiske bilder springer ut en klar ide eller et ønske om å fortelle noe, mens hans landskapsbilder er abstrakte. Naturbildene hans kan beskrives som fantasier eller fabulering over landskapstemaer, der elementer som lys og farger og stofflighet blir det viktigst. 

Her er et av Naturbilder til finborud:

"fjellforlovelse II" , Kristian finborud, Teknikk: Etsning og aquatint.

Om livet: 


Kristian Finborud ble født i 1964 og bor nå på Voss. Han er udannet ved skien tegne- og maleskole og statens høgskole for kunsthåndverk og Design. Han arbeider som grafiker, og har et galleri/verksted i Voss, som heter "Finborud Galleri - Verksted", hvor han både jobber og har utstilling der. 


William Hogarth 
Dette er et av William Hogarths verk. Verket er fra serien "A Harlot´s progress", hvor Hogarth skapte en fortelling om en ung kvinne fra landsbygda som kom seg til London for å bli prostituert. Hele denne serien brukte Hogarth etsning til å lage bildene sine. 

Hogarth kommenterer samfunnet gjennom bildene hans. Hogarth er kjent for moderne moralsk tema. Han er en britisk maler og grafiker, og ble født 1697 og døde i 1764. Hans mest kjente maleri samling er kalt "Marriage a la mode"Her viser Hogarth damer som giftet seg med rike menn på grunn av penger. Her kommenterer han samfunnet gjennom olje maling. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar