onsdag 13. januar 2016

Presentasjon av to fotografer

Jeg har hatt en presentasjon om to forskjellige fotografer, den ene er en norsk fotograf og den andre er en utenlandsk fotograf.

Den norske fotografen jeg fikk i oppgave å presentere er :

Vibeke Tandberg

Vibeke Tandberg, en norsk bildekunstner og fotograf. Tandberg er kjent for manipulerte fotografier, så meste parten av hennes bilder digitalt redigert. Eksempel bilder fra hennes kjente verk som ble kåret til et av Morgenbladets 12 viktigste kunstverk. Verket ble kalt "Living together" og ble publisert i 1996.


Dette bildet er et av bildene fra serien "Living together" 1996, av Vibeke Tandberg. I bildene har Tandberg digitalt skapte en ny personalt historie, en barndom med en tvillingsøster.

Begge damene på bildet er hun selv, hun hadde redigert bildet slik at det skaper en historie av to tvillinger.

Her ser vi mye bevegelser på bildet. Hun bruker mest lyset fra naturen, og lyset skaper positive følelser, samt oppførselen til damene (Damene som smiler, ler og leker rundt)


Pieter Hugo

Pieter Hugo er en sør - Afrikansk fotograf. Han jobber med portrett, og er engasjert i å dokumentere folk og landskap med fokus på Afrikansk samfunn. Han er interessert i å ta bilde av kontinetets marginaliserte folkeslag, ink. de blinde, albinos og AID- ofrer som ligger i deres kiste.

Hans mest kjente verk er verket "The hyenas and Other men" 2005-07


Dette bilde er et av bildene fra hans mest kjente verk. Mannen på bildet er en mann fra en  "Nigerias Gadawan Kura" gruppe, dvs. Hyenenes ledere, som de bruker hyenene til kriminalitet.

Her fokuserer Hugo på Afrikanske landskapet og kriminelle samfunnet. "Nigerias Gadawan Kura" er egentlig tyver og narkotikahandlere, men da han møtte disse mennene sa han at de ikke nødvendigvis er kriminelle, men som han beskrev, som " omreisende trubadurer... en gruppe men, en jente, tre hyener, fire aper og noen slanger".

I bakgrunnen ser vi afrikanske landskapet, fargetonen er varm og man får følelser av varme og tørrhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar